Fredag aften var Suså IF taget til Frederiksberg, i Sorø for at møde Lynge-Broby IF, i deres 2. kamp i sæsonen. Her skulle de følge op på en god start med en 4-0 sejr over Jystrup IF.
I efterårssæsonen blev det til en snæver 2-1 til Suså IF.
Det skulle blive lidt anderledes i dag.
Begge hold kommer godt fra start, men det meste spil foregår på Lynge-Brobys banehalvdel.
Lynge-Broby har et tre-mands forsvar som gerne vil spille den op via deres wingbacks, men de kan ikke komme forbi Susås midtbane. Og når Suså erobrer bolden på midten går det hurtigt den anden vej, og der er huller i Lynge-Brobys forsvar. Lang bold bag Lynge-Brobys ud til Morten Larsen i højre side, som driver den til baglinjen og slår et indlæg, tumult i feltet hvor Susås Kristoffer ”Goffer” Pedersen befinder sig. Goffer falder forkert ned og hele banen kan straks konstatere at der er noget galt. En brækket arm og albuen er røget ud af led. Efter 6-8 minutter kommer han på benene og ud af banen, og spillet kan fortsætte. Morten A erstatter Goffer, og minuttet efter er det igen Morten Larsen der får en bold i dybden og sender det ind til Morten A, som med sin første berøringer i kampen sætter bolden i netmaskerne. 0-1 til Suså!
Angrebene forsætter herefter og en sprudlende Morten Larsen, kan Lynge-Brobys venstre back ikke gøre noget ved. Som ved det første mål, bliver Morten Larsen sendt i dybden på både 2. og 3. målet, hvor han uselvisk sender bolden på tværs til Joos, begge gange, som sikkert scorer. 0-3 til Suså ved pause.
2. halvleg starter hvor 1. halvleg slap, med Suså på bolden. Tålmodigt, disciplineret og klogt spiller alle Suså spillerne bolden rundt – eller det vil sige, næsten alle. Et opspil fra bagkæden til Suså anfører Jakob ”Hjalte” Hjaltason, vender rundt med bolden og aflevere direkte ind i fødderne på en Lynge-Broby spiller, angrebet går hurtigt den anden vej, og Hjalte følger efter, og hopper klodset ned i en tackling på Lynge-Brobys venstre kant, som resultere i et gult kort.
Det ændrer ikke det store på kampen, da Lynge-Broby få minutter inden også havde fået en ostemad.
Suså forsætter med at angribe og Lynge-Broby forsætter deres forsvarsspil fra 1. halvleg.
Målene bliver sat ind på stribe af forskellige spillere fra Suså, og ikke mindst af Morten Larsen som scorede 3 mål i anden halvleg.
Værd at nævne er en god forsvarspræstation af Susås forsvar, især højre back Sebastian ”Sebbe” Christiansen, som havde flere gode afleveringer, dybdeløb og enkelte indlæg, og blev også belønnet som kampens spiller af holdkammeraterne!

Mål og oplæg
0 – 1 Morten A, assist Morten Larsen
0 – 2 Joos, assist Morten Larsen
0 – 3 Joos, assist Morten Larsen
0 – 4 Jacob Wandel, assist Mikkel Svendsen
0 – 5 Hjalte, assist Magnus Fladberg
0 – 6 Morten Larsen, assist Joos
0 – 7 Morten Larsen, assist Mathias
0 – 8 Hjalte, assist Mathias
0 – 9 Morten Larsen, assist Joos
1 – 9 Ukendt
1 – 10 Mathias, assist Morten Larsen

Dagens kampsponsor er: Auto center Henrik Hansen

Næste kamp er i pokalen onsdag, ude mod Hellested fra serie 4, og næste turneringskamp er lørdag hjemme mod Ringsted IF der ligger på en 2. plads lige efter Suså IF